Blog 26. jún 2022

Taktika vesmírneho šachového Veľmajstra!

Jo Joelsky
Jo Joelsky
“Veci, ktoré som dávno predpovedal, sa splnili. Teraz oznamujem nové veci. Skôr ako sa objavia, poviem vám o nich.“ - Izaiáš 42:9.
“Veci, ktoré som dávno predpovedal, sa splnili. Teraz oznamujem nové veci. Skôr ako sa objavia, poviem vám o nich.“ - Izaiáš 42:9.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Jo Joelsky

Stvoriteľ vesmíru a jeho Zvrchovaný Vládca, zároveň aj ako vemírny šachový Veľmajster už pred tísíckami rokov začal postupme zjavovať svoju neporovnateľnú taktiku na rozriešenie vľetkých problémov svojich bytostí, ajelov na nebi a ľudí na tejto neporovnateľnej krásnej planéte Zem.

Absolútny úspech jeho taktiky je v skutočnosti garantovaný jeho Neporovnateľným Menom! V hebrejsko jazyku je jeho Meno vyjadrené štyrmi háskami - YHWH alebo JHVH alebo ich varianty v akomkoľvek jazyku. Podobne, ako s otatnými hebrejskými menami, ich výslovnosť sa mení!

Podobne ako s menom jeho syna, nebeského Michaela na nebi alebo pozemského dokonalého muža Ježiša Krista, vo väčšine prípadov je to forma Jehošua alebo približne. Výslovnosť, tak ako s ostatnými hebrejskými menami nie je až tak dôležitá. Ale význam je! Čo vlastne znmená YHWH?

V prítomnosti sa toto meno vyslovuje všeobecne ako Jehova (alebo Jahve). Ale čo robí toto meno jedinečné je jeho skutočný a pravý význam! Základný význam, ako je to preložené v Novom Preklade Svätých Písiem (Biblia vydaná svedkami Jehovovými) je, podľa ich verzie také:

“Boh povedal Mojžišovi: „Stanem sa tým, čím sa rozhodnem stať.“ A dodal: „Toto povedz Izraelitom: ‚Ten, ktorého meno je Stanem sa tým, čím sa rozhodnem stať, ma poslal k vám.’“…„Toto povedz Izraelitom: To je moje meno naveky a pod týmto menom budem známy po všetky generácie.” - 2. Mojžišova 3:14, 15.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0