Aktuálne 16. august 2022

Tri stotiny od medaily. Volko skončil na ME v behu na 100 metrov štvrtý

TASR Postoj
TASR Postoj

Víťazom sa stal Marcell Jacobs z Talianska.

Víťazom sa stal Marcell Jacobs z Talianska.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Postoj

Tri stotiny od medaily. Volko skončil na ME v behu na 100 metrov štvrtý
Foto - TASR

Slovenský šprintér Ján Volko obsadil vo finále stovky na atletických ME v Mníchove 4. miesto časom 10,16 s. Od bronzovej medaily ho delili tri stotiny sekundy.

Majstrom Európy sa stal úradujúci olympijský šampión Marcell Jacobs z Talianska vo vyrovnanom rekorde šampionátu 9,95 s.  

Volko si pri svojej tretej účasti pripísal najlepší výsledok na kontinentálnom šampionáte pod otvoreným nebom. Doteraz bolo jeho maximom 13. miesto zo 100 i 200 m spred štyroch rokov v Berlíne. Za svojím výkonom zo semifinále a vlastným slovenským rekordom zaostal iba o tri stotiny.

Dvadsaťpäťročný zverenec trénerov Nade Bendovej a Róberta Kresťanka je prvý Slovák, ktorý sa na ME dostal do finále v šprinte na 100 alebo 200 metrov. Do boja o medaily postúpil časom z II. semifinále, v ktorom obsadil tretiu pozíciu a výkonom vyrovnal svoje maximum z roku 2018.

Trojnásobný medailista z halových ME sa postaral o tretie umiestnenie slovenskej výpravy v prvej desiatke na tohtoročných  majstrovstvách, v utorkových predpoludňajších pretekoch v chôdzi na 35. obsadili Miroslav Úradník šieste a Michal Morvay 7. miesto.

Slovenského šprintéra čakajú v Mníchove ešte súboje na dvojnásobnej trati. Rozbehy na 200 sú na programe vo štvrtok od 12.30 h.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0