Svet kresťanstva 14. január 2019

V Kyjeve horel starobylý kláštor

TASR
TASR
Kyjevsko-pečerská lavra patrí k architektonickým skvostom Kyjeva.
Kyjevsko-pečerská lavra patrí k architektonickým skvostom Kyjeva.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

V Kyjeve horel starobylý kláštor
Kyjevsko-pečerská lavra. Foto: Flickr.com/Jorge Franganillo

Ukrajinským hasičom sa podarilo uhasiť požiar, ktorý v pondelok podvečer vypukol v jednej z budov kláštorného komplexu Kyjevsko-pečerská lavra v ukrajinskej metropole. S odvolaním sa na hovorkyňu miestnych hasičov o tom informovala agentúra UNIAN.

Kyjevsko-pečerská lavra je jednou z najvýznamnejších pravoslávnych svätýň na Ukrajine a patrí k architektonickým skvostom Kyjeva. Plamene sa podarilo uhasiť až vo večerných hodinách.


Ukrajinskí hasiči hasia požiar, ktorý v pondelok podvečer 14. januára 2019 vypukol v jednej z budov kláštorného komplexu Kyjevsko-pečerská lavra v ukrajinskej metropole. Foto - TASR/AP

Požiar zachvátil strechu dvojpodlažnej budovy, ktorá bola mimo prevádzky a čakala ju rekonštrukcia. Poškodený objekt sa nachádza v areáli lavry, ale nie je súčasťou samotného kláštora. 

Prečítajte si aj
Komu patrí Kyjevsko-pečerská lavra?Zdieľať

Záchranárov na požiar upozornil telefonát po 16. hodine miestneho času. Podľa predbežných zistení vypukol požiar v jednej z miestností na druhom poschodí a následne sa odtiaľ rozšíril na strechu budovy. 

S ohňom bojovalo 44 hasičov a 11 hasiacich vozidiel. Plamene sa im podarilo uhasiť o 20.07 miestneho času (19.07 SEČ). K zraneniam nedošlo. Príčina vypuknutia požiaru nebola bezprostredne známa, informovala agentúra AP.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0