Svet kresťanstva 05. október 2019

Americký minister vo Vatikáne kritizoval režimy potláčajúce náboženskú slobodu

TASR
TASR
Mike Pompeo konkrétne spomenul Čínu, Kubu, Irán, Mjanmarsko a Sýriu.
Mike Pompeo konkrétne spomenul Čínu, Kubu, Irán, Mjanmarsko a Sýriu.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Americký minister vo Vatikáne kritizoval režimy potláčajúce náboženskú slobodu
Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo a arcibiskup Paul Richard Gallagher, sekretár Vatikánu pre vzťahy so štátmi počas sympózia o organizáciách založených na viere vo Vatikáne 2. októbra 2019. Foto - TASR/AP

Len vďaka podpore od našich čitateľov vám prinášame aktuálne spravodajstvo. Podporte nás, prosíme.

Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo kritizoval v stredu počas návštevy Vatikánu autoritatívne režimy potláčajúce náboženskú slobodu. Konkrétne spomenul Čínu, Kubu, Irán, Mjanmarsko a Sýriu, informovala agentúra AP.

Pompeo zároveň vyzval iné krajiny, aby sa pripojili k iniciatíve administratívy prezidenta USA Donalda Trumpa, zameranej na ochranu náboženskej slobody vo svete.

K téme
Každý siedmy kresťan žije v krajine, kde je ohrozený pre vieruZdieľať

"Kde je absolútna vláda štátu, pošliapava sa ľudská dôstojnosť. Kde je absolútna vláda štátu, dochádza k úplnému pošliapavaniu pravidiel morálky. Kde je absolútna vláda štátu, tam štát núti občanov, aby uctievali vládu namiesto Boha," vyhlásil Pompeo na náboženskej konferencii vo Vatikáne.

Trumpova administratíva dlhodobo presadzuje agendu ochrany náboženskej slobody vo svete a o tejto problematike zorganizovala vo Washingtone už dve konferencie na úrovni ministrov. Tento rok v júli sa na nej zúčastnili delegácie z viac ako 100 krajín vrátane Slovenska. S prejavom tam vystúpil aj šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0