Svet kresťanstva 23. marec 2020

Benedikt XVI. poslal svoje požehnanie slovenským deťom

Imrich Gazda
Imrich Gazda
List emeritného pápeža je odpoveďou na kresby, ktoré mu zaslali deti z gréckokatolíckej farnosti Pichne.
List emeritného pápeža je odpoveďou na kresby, ktoré mu zaslali deti z gréckokatolíckej farnosti Pichne.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Imrich Gazda

Benedikt XVI. poslal svoje požehnanie slovenským deťom
Pápež Benedikt XVI. počas generálnej audiencie v roku 2012. Foto – TASR/AP

Keď sa v prvej polovici februára blížilo siedme výročie odchodu pápeža Benedikta XVI. z pápežského stolca, duchovný správca gréckokatolíckej farnosti v obci Pichne (okres Snina) Martin Barna sa rozhodol jedno z pravidelných stretnutí s deťmi a mladými venovať práve emeritnému pápežovi.

Počas stretnutia deti namaľovali obrázky znázorňujúce udalosti z Benediktovho pontifikátu a spolu so sprievodným listom ich poslali do Ríma.

„Tieto deti si Vás už nepamätajú na pápežskom stolci, a práve kvôli tomu to bolo pre nich obohacujúce spoznať pápeža Benedikta. Nakreslili Vás v rôznych situáciách Vášho života. Chceme Vás ubezpečiť o našich modlitbách za Vás teraz aj v budúcnosti. Prosíme Vás o Vaše apoštolské požehnanie,“ napísal kňaz v liste, o ktorom informovala Tlačová kancelária KBS.

Uplynulý týždeň sa kňaz s deťmi dočkali odpovede, ktorú nečakali:

„Vážený pán farár, nevedel som si ani predstaviť, že by mi nejaká gréckokatolícka farnosť zo Slovenska poslala taký láskavý list a priložila celú zbierku obrázkov, ktoré nakreslili deti. O to radostnejšie je moje prekvapenie a o to viac Vám aj deťom z Vašej farnosti ďakujem za tento nezvyčajný dar. Sú to deťmi namaľované obrázky, ktoré prekračujú rámec bežného a ukazujú, koľko skrytých talentov je v tejto oblasti života. Ako prejav svojej vďačnosti prikladám niekoľko fotografií a posielam Vám a celému Vášmu gréckokatolíckemu farskému spoločenstvu svoje apoštolské požehnanie. Srdečný pozdrav, Váš Benedikt XVI.“

„Táto udalosť je pre našu farnosť, deti, mládež a všetkých veriacich veľkým povzbudením v týchto ťažkých časoch. Ďakujeme emeritnému pápežovi Benediktovi XVI. za tento lúč radosti a požehnania a keďže si ho nechceme nechať iba pre seba, ako povzbudenie ho chceme aj cez médiá sprostredkovať všetkým veriacim,“ uviedol kňaz Barna pre Tlačovú kanceláriu KBS.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0