Aktuálne 15. august 2021

Anjel Pána Pápež vyjadril znepokojenie nad situáciou v Afganistane a žiada o dialóg

TASR Vatican News
TASR Vatican News

Svätý Otec vyzval tiež k modlitbe za obete zemetrasenia na Haiti.

Svätý Otec vyzval tiež k modlitbe za obete zemetrasenia na Haiti.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Vatican News

Pápež František vyjadril „znepokojenie“ nad situáciou v Afganistane a žiadal o „dialóg“ na vyriešenie konfliktu v tejto krajine.

Informovali o tom agentúry AP a AFP.

„Pripájam sa vo svojich vyjadrenia k jednomyseľným obavám o situáciu v Afganistane,“ povedal pápež počas nedeľňajšej modlitby Anjel Pána. František žiadal o modlitby „s cieľom ukončiť ruch zbraní“ a nájsť riešenie prostredníctvom dialógu za rokovacím stolom.

„Jedine takýmto spôsobom sa sužované obyvateľstvo tejto krajiny - muži a ženy, starší ľudia a deti - môže vrátiť do svojich domovov a žiť v mieri a bezpečí, so vzájomným rešpektom,“ povedal pápež.

Jednotky militantného hnutia Taliban začali v nedeľu vstupovať do afganského hlavného mesta Kábul. Taliban podľa svojich vyjadrení „čaká na pokojné odovzdanie mesta Kábul“ po tom, ako jeho bojovníci vstúpili na predmestia.

Veriacich, ktorí prišli aj za horúčavy v hojnom počte, pápež ako zvyčajne požehnal z okna Apoštolského paláca.

Pápež František reagoval aj na správy o obetiach tragického zemetrasenia na Haiti a vyjadril solidaritu všetkým trpiacim v krajine. Urobil tak aj spoločnou modlitbou so všetkými prítomnými pútnikmi.

Svätý Otec pamätal aj na všetkých, ktorí trávia toto obdobie na dovolenkách, i na tých, ktorí si nemôžu dopriať takúto možnosť. Veriacich povzbudil využiť sviatočný deň na návštevu niektorej mariánskej svätyne.

Celý príhovor pápeža možno nájsť TU.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0