Aktuálne 15. august 2021

Vatikán poslal do afrického Eswatini medicínske pomôcky na boj proti covidu

TASR
TASR

V Eswatini sa podľa oficiálnych údajov nakazilo koronavírusom približne 34 500 ľudí z 1,1-miliónovej populácie.

V Eswatini sa podľa oficiálnych údajov nakazilo koronavírusom približne 34 500 ľudí z 1,1-miliónovej populácie.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Vatikán zaslal do katolíckej nemocnice v africkej krajine Eswatini (bývalé Svazijsko) zásielku s pomôckami v boji proti novému koronavírusu. Ide o dva prenosné pľúcne ventilátory, ďalej medicínske rúška a respirátory typu FFP2, ako aj niekoľko oxymetrov, čiže prístrojov na meranie saturácie krvi kyslíkom. Informovala o tom v sobotu agentúra APA.

Ako v piatok napísal server Vatican News, zásielka už dorazila do Svazijského kráľovstva na juhu Afriky. Biskup José Luís Ponce de León pôsobiaci v meste Manzini sa pápežovi Františkovi v tejto súvislosti poďakoval za jeho vedúcu úlohu v tejto ťažkej fáze.

V uplynulých mesiacoch poskytol Vatikán opakovane pomoc krajinám, ktoré pandémia COVID-19 výrazne zasiahla, a to vo forme ventilátorov či zdravotníckeho materiálu. Zásielky smerovali napríklad do Brazílie, Indie, ale tiež do južnej Afriky a Sýrie.

V Eswatini sa podľa oficiálnych údajov nakazilo koronavírusom približne 34 500 ľudí z 1,1-miliónovej populácie. APA poznamenala, že zatiaľ čo je pandemická situácia v mnohých európskych krajinách relatívne stabilná, celosvetové počty nakazených sú vysoké a okrem toho sa v značnej miere šíri nebezpečnejší variant delta.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0